Aloitetaan suomeksi, mutta muutetaan englanniksi, jos tarve vaatii.

Ajatuksena siis helpottaa kukkien hoitoa erinäköisillä vipstaakeilla. Mahdollisia härveleitä esim.
1. Kukkaruukussa vilkkuva "varoitus" ledi, kun multa on kuivaa.
2. Ruukkuun jollain tapaa asennettava vesisäiliö, josta liruteltavaa vettä säännösteltäisiin solenoidilla taikka ruiskulla, jolla olisi joku säädettävissä oleva aikataulu, joko kiveenhakattu tai johonkin mittaustulokseen perustuva.
3. Joku mahdollisimman monimutkainen, isotöinen ja vaikeaselkoinen tietokoneperustainen kukkienhallintajärjestelmä, joka kommunikoi kukkien kanssa ja raportoi niiden tilaa ja piirtää käppyrää ja sitä voi säätää vaikka kännykällä ja muuta kreisiä.

4. Yksinkertainen RasPi-pohjainen järjestelmä. RasPiin kytketään ADC-piiri, jonka avulla voidaan lukea (analogisesti) kukkaruukkujen (esim. 8 kpl) mullan resistanssi. Kun multa on riittävän kuivaa, lähetetään sähköposti, vilkutetaan ledejä, nostetaan lippu salkoon servomoottorilla tjms. Kytkentäohje löytyy täältä: 
http://learn.adafruit.com/reading-a-analog-in-and-controlling-audio-volume-with-the-raspberry-pi/overview
http://mac.tutsplus.com/tutorials/electronics/build-a-raspberry-pi-moisture-sensor-to-monitor-your-plants/
Mitatut arvot kannattaa myös tallentaa tulevaa analysointia varten.

5. anacronin Plant Life Support System
5.1. Hallintajärjestelmä
6. Jammin kasvinkastelurobotti

Mahdollisimman yksinkertainen ja halpa laite, jolle voidaan antaa virrat mistä tahansa USB-virtalähteestä, kuten aurinkopaneeli+litiumakku+usb-laturi -härvelit, muut paristot/akut tai verkkovirtalähde. Toimintaperiaate perustuu kuivan mullan käynnistämään pumppausaliohjelmaan, joka jatkuu, kunnes multa on riittävän kosteaa yläarvolle.